Kvalitet voća i povrća, skladištenje, priprema za prodaju i preradu |
|
|
Cilj treninga: Kroz teoriju i praktične primere obnoviti i proširiti znanja iz područja rukovanja sirovinom/voćem i povrćem nakon branja, obradom za tržište i mogućnošću prerade
Znanja i veštine koje se stiču: Program daje sažet pregled znanja o karakteristikama i kvalitetu voća i povrća, uzročnicima kvarenja, promenama koje se događaju nakon branja, merama za očuvanje kvaliteta sirovine do prodaje i/ili prerade odnosno konzervisanja.
Uslovi upisa: Za dole navedene ciljne grupe nema uslova
Ciljna grupa: Proizvođači voća i povrća, menadžeri nabavke u celom lancu nabavke i skladištenja, osobe koje rade u kontroli i/ili osiguranju kvaliteta sirovina, prodaju i prerađuju voće i povrće
Ishod treninga: Poznavanje zahteva kvaliteta koje voće i povrće treba da ispunjava za plasman na tržište i za prerađivačku prehrambenu industriju
Sadržaj treninga:
- Pregled treninga
- Opšte karakteristike voća i povrća
- Hemijski sastav voća i povrća
- Prehrambena vrednost voća i povrća
- Podela voća i povrća
- Branje voća i povrća
- Kvarenje voća i povrća nakon berbe
- Skladištenje voća i povrća
- Određivanje stepena zrelosti
- Određivanje organoleptičkih i drugih osobina voća i povrća
- Osnovni postupci za pripremu voća i povrća za prodaju
- Postupci rukovanja i pripreme voća i povrća za skladištenje
- Skladištenje voća i povrća
- Neki osnovni postupci za preradu i konzervisanje voća i povrća
- Zakonodavstvo i regulativa
Trajanje: 21 sat (uključujući predavanja i evaluaciju stečenih znanja i veština)
Jezik: Hrvatski
Ključne reči: Voće i povrće, kvalitet, skladištenje, prerada
Kontakt:
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
,
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
|